Koji je tvoj ZAŠTO?

20.07.2020.

Jesi li ikada razmišljali zašto radite to što radite? Zašto se baš bavite tim poslom kojim se bavite? Ok, želite zaraditi novac, no to nije ono naše “Zašto”. Koliko često se zapitate ovo pitanje? 

U ovom tekstu ću vas upoznati sa Zlatnim krugom od Simona Sineka te vas čeka i Be skilled izazov o definiranju vašeg “zašto” i usklađivanju njega s vašim poslovnim (i privatnim) životom. 

Simon Sinek je autor brojnih knjiga, a jedna od njih je i “Start with why” odnosno “Započeti sa zašto”. U toj knjizi Simon objašnjava koncept Zlatnog kruga (eng. Golden circle) koje je sam kreirao i za kojeg tvrdi da je temelj uspješnog poslovnog i privatnog života. Mi svi lako možemo objasniti što to mi radimo i kako to mi radimo, no zašto mi baš radimo to što radimo, e to je već malo teže definirati.  Nije nemoguće, nego je samo malo izazovnije. 

Ako niste dobro definirali svoje “zašto”, onda vam posao (i život) može:

  • Biti donekle uspješan, 
  • U jednom trenutku se “pogubite” i više ne znate gdje ste, 
  • Propasti,
  • Možete krenuti super uspješno i onda odjednom propasti, bez obzira na trud,
  • Itd. 

Živi primjer: 

Znate kojoj tvrtki se ovo dogodilo? Koja je to tvrtka koja je, u jednom trenutku izgubila svoje “zašto” i skoro propala te se nikako nije mogla ponovno staviti na noge? 

Riječ je o tvrtki Apple – a o njoj ste sigurno svi čuli, a neki od vas možda ovo i čitanju na njihovom uređaju. Znate li priču o početku te, danas velike, tvrtke? “Zašto” te tvrtke je zapravo bila jedna osoba, koju kada su, spletom okolnosti, otpustili i otjerali iz te tvrtke. Nakon toga više jednostavno nisu bili uspješni kao prije. Kada su shvatili što su napravili, tu osobu su ponovno vratili u svoju tvrtku i dan danas su na tržištu, čak i mnogo uspješniji nego prije, iako ta osoba više nije živa. Znate li o kojoj osobi je riječ? O Steaveu Jobsu. On je bio “zašto” dio te tvrtke. Pogledajte film Jobs iz 2013 ili pročitajte knjigu “Start with why” od Simona Sineka za više podataka o ovome. 

Mislite si kakve veze ima Steve Jobs s vama? Osobno, nema nikakve veze, no iz njegovog primjera možemo puno toga naučiti. 

Je li vaše “zašto” uneseno u ime vašeg posla? 

Da? Ne?

Kada unesete vaše “zašto” u vaše (poslovno) ime, tada se to vaše “zašto” lako stopi s vašim vizualnim identitetom, i zapravo ste dobili brutalnu podlogu za daljnji marketing, vaš logo, vaš brend, itd. 

Jedan takav primjer možete pronaći upravo u Be skilledu – od imena do loga. 

Ono što je moj “zašto” u ovoj cijeloj priči je što:

 ja želim promijeniti/ izazvati način na koji učimo i rastemo.

Dodatno volim vidjeti ljude kako (metaforički) rastu, kako su naučili i usvojili neko novo znanje i vještinu te su zahvaljujući njoj još više pospješili svoj život. Pa ima li išta ljepše od toga? Za mene je to nešto brutalno – i to je neprocjenjivo. Tada je meni srce veliko kao kuća. 

Sada kada sam točno definirala ono svoje “zašto”, mogla sam lako to moje “zašto” prebaciti u vizualni identitet svog posla. Iz tog razloga je logo Be skilleda jedan mali čovječuljak iz kojeg pršti veselje jer je naučio/poboljšao neku vještinu i poboljšao svoj život/poslovanje. 

Na to se prirodno, rekli bismo, veže i moto Be skilleda “Znanje je bitno, no vještine su neophodne” (eng. Knowledge is important, but skills are essential.”). 

  • Postoji caka u korištenju Zlatnog kruga – a to je redoslijed definiranja. Uvijek se ide iznutra prema vani tj. od zašto prema kako pa prema što (why -> how -> what). Već smo gore vidjeli da kada navedemo “zašto” nešto radimo, da nam automatski dolaze odgovori i na pitanja “kako” i “što”. 

Kada krenemo obrnutim redoslijedom “što” ćemo raditi, “kako” ćemo to raditi i tek onda definiramo naše “zašto”, onda smo pogubljeni… jer onda naše “zašto” definiramo prema “što i kako”. Najčešće se u takvim situacijama, to “zašto” se niti ne definira. Posao ide jedno vrijeme, i onda doživi neuspjeh. 

Formula za uspješan posao (i život) bi onda bila sljedeća:

ZAŠTO -> KAKO -> ŠTO

I točno tim redoslijedom. Nikako obrnutim redoslijedom – dugoročno jednostavno neće ići i posao (i život) će propasti. 

Kada sam definirala svoje “zašto”, bilo mi je puno lakše odrediti kako ću to nešto raditi i što to točno ja radim. Tada sve teče kao mirna rijeka – imam svoj “flow”. Dodatno, kada pričate, komunicirate sa svojim klijentom, vaš klijent će točno osjetiti to vaše zašto i to je razlog zbog kojeg će vam se stalno vraćati – pa makar netko drugi imao i cjenovno pristupačniju uslugu/proizvod. 

Znate onu rečenicu kad u društvu netko kaže “ma na njemu/njoj se točno vidi da voli to što radi” – e to je to, tada njihov “zašto” pršti iznutra i vidljiv je svima. 

Želim vam još pokazati par primjera dobro posloženih unutrašnjih “zašto” sa svojim poslom. 

Obje osobe bili su sudionici moje edukacije vezane uz Prezentacijske vještine koje sam kreirala za Makarsku Razvojnu Agenciju MARA. Prvi primjer je vezan uz nutricionizam, a drugi uz fotografije i video sadržaje u sklopu digitalnog marketinga. 

U Makarskoj je nedavno otvoreno i prvo nutricionističko savjetovalište kojeg vodi Tihana Pašalić. U imenu tog nutricionističkog savjetovališta točno se vidi njezino “zašto” za pokretanje tog nutricionističkog savjetovališta.

Dok je Tihana bila sudionica moje edukacije o prezentacijskim vještinama i javnom govoru, upitala sam ju kako će se zvati njezino nutricionističko savjetovalište, a ona mi je rekla da se misli između par imena. Nakon što sam pročitala prijedloge tih imena, upitala sam ju “ok, a zašto ti činiš to što činiš? Zašto pokrećeš to nutricionističko savjetovalište? Zašto baš nutricionizam?”. TIhana mi je odgovorila sa svojom pričom iz koje smo, nakon nekog vremena “iskopali” to njezino “zašto”. 

Tihani je jako stalo do toga da pomogne ljudima koji dođu u njezino nutricionističko savjetovalište. Ona ih želi osvijestiti o tome što oni konzumiraju kako bi oni poboljšali svoj život i zdravlje. Tihani je stalno do boljitka života svojih klijenata

Tihanino nutricionističko savjetovalište se zove “Nutrition care by Tihana”. Bilo mi je iznimno drago vidjeti da je uvrstila svoje “zašto” (englesku riječ “care”) u ime svog posla/brenda. To ju u startu razlikuje od drugih nutricionista na tržištu. 

Više o Tihani i njezinom nutricionističkom savjetovalištu možete pročitati na njezinoj web stranici

Još jedan polaznik moje edukacije o Prezentacijskim vještinama i javnom govoru je u početku svoje (marketing) karijere razmišljao o svojem imenu. Zajedno smo razmatrali i pričali o više opcija. Kao i Tihanu, i njega sam upitala zašto radi to što radi te smo, sukladno njegovim odgovorima, suzili izbor na 2 imena.

Danas on kreira predivne video sadržaje (i fotografije) pod imenom za koje sam ja najviše i navijala:

digital.storyteller.ab

Ime koje savršeno opisuje njegovo zašto i sadržava točno njegovu ljubav prema kreiranju video sadržaja i pričanju priča na taj način. To je ono što klijenti osjete u razgovoru s njim, a gledatelji u njegovim video sadržajima. Dovoljno je pogledati njegove uratke na Instagramu i Facebooku da bi svima bilo sve jasno. 

Što se tiče Be skilled izazova, probajte ovaj put sami odrediti/izkristalizirati svoje “zašto” i u skladu s njim odabrati pravo ime za vaš biznis ili organizaciju.

Ukoliko planirate pokrenuti svoj posao (ili neku udrugu), a niste sigurni koje ime bi vam najbolje odgovaralo, slobodno mi se javite na mail [email protected] kako bismo zajedno, odmah i prije samog (službenog) starta, postavili uspješne temelje vaše budućnosti

Bilo bi mi iznimno drago pomoći vam izabrati pravo ime za vaš biznis ili organizaciju.

Sjetite se da je moto Be skilleda: Znanje je bitno, no vještine su neophodne. Be skilled.

Glorija

Learning Designer

ONLINE TRAINING FESTIVAL

Online Training Festival (OTF) je zamišljen kao festival učenja namijenjen svima onima koji žele naučiti nešto po cijeni kave iz...

Upoznajmo se malo bolje – vol. 1

Što zapravo rade Learning Designeri (soft skills treneri)? Ti: Tko su to Learning Designeri? Glorija: Oni su (soft skills) treneri koji...