“Okani se ćorava posla” ili “Ma što ti to u životu treba”

01.05.2020.

Koliko puta su vam u životu bile upućene ove riječi „Okani se ćorava posla“ ili „Ma što ti to u životu treba“?“.

Rečenice koje su nam upućene, većinom dobronamjerno, i to od osoba koje nas vole; naših prijatelja i/ili članova obitelji. Rečenica koja obično dočeka neku našu novu ideju koja se ne uklapa sa zamislima pojedinih ljudi o tome kako bismo mi trebali živjeti i/ili voditi svoj život, a o poslu da ne govorimo. U takvim situacijama imamo zapravo dva izbora. Prvi je, samo se slatko nasmijati i zahvaliti na savjetu te ga u potpunosti izignorirati. Druga opcija je povjerovati tim ljudima i njihovom savjetu.

U prvoj opciji vjerujemo sebi i u svoju ideju (pogotovo ako ona proizlazi iz našega ZAŠTO). Naravno da treba puno vremena, razmišljanja, truda, razgovora i testiranja kako bi naša ideja ugledala svjetlo dana i bila realizirana, no ovo je prvi (pravi) korak k tomu.

U drugoj opciji nam nedostaje samopouzdanja i jačine za reći “ne” drugima, a ne našoj ideji. Zbog toga mnoge ideje “umru” bez da su imale ikakvu šansu, a tko zna, možda su mogle i svijet promijeniti na bolje.

Dajte svojoj ideji šansu. Dajte sebi šansu. Imajte vjere u sebe. Možete vi to. Možemo mi to. Be skilled.

ONLINE TRAINING FESTIVAL

Online Training Festival (OTF) je zamišljen kao festival učenja namijenjen svima onima koji žele naučiti nešto po cijeni kave iz...

Upoznajmo se malo bolje – vol. 1

Što zapravo rade Learning Designeri (soft skills treneri)? Ti: Tko su to Learning Designeri? Glorija: Oni su (soft skills) treneri koji...