Upoznajmo se malo bolje – vol. 1

01.09.2020.

Što zapravo rade Learning Designeri (soft skills treneri)?

Ti: Tko su to Learning Designeri?

Glorija: Oni su (soft skills) treneri koji kreiraju proces učenja od samog početka, a koji se temelji na analizi točnih, osobnih, potreba njihovih sudionika treninga. 

Ti: Što to točno rade Learning Designeri?

Glorija: Mi volimo podučavati druge novim vještinama i uvijek dajemo 200% od sebe. Prvo izaberemo temu koju naši sudionici žele imati te napravimo analizu osobnih potreba tih sudionika kako bismo u potpunosti prilagodili trening onim sudionicima koji će ga tada slušati. Kada Learning Designeri kreiraju proces učenja, totalno su orijentirani na osobne potrebe svojih (trenutnih) sudionika treninga i u skladu s tim će u potpunosti prilagoditi svaku vježbu tim sudionicima kako bi oni dobili trening točno za sebe. Na ovaj način, Learning Designeri mogu kreirati trening na način da bude zanimljiv i početniku u nekom području i nekome tko je već jako iskusan/na.   

Ti: Zanimljivo, nikada nisam čuo/la za takvo nešto. 

Glorija: U tom slučaju trebate iskusiti ovaj način učenja da biste u potpunosti razmijeli ovo što o čemu pričam. 

Ti: U čemu je najveći benefit ovakvog načina učenja?

Glorija: Za mene je najveći benefit to što zapravo ne postoje greške – i to u nikojem obliku. I nema ocjena kao u školi. Postoje samo lekcije i načini na koji se nešto napravi dobro ili nešto što treba poboljšati. Trener kreira sigurni prostor za učenje u kojem sudionici mogu istraživati, probati različite stvari/načine kako nešto napraviti i učiti o sebi samima – i to je način na koji se raste. Moglo bi se reći da je to u potpunosti suprotno od formalnog učenja u školama

Ti: Gdje si naučila ovo sve?

Glorija: Irena Šoljić i ja smo prve hrvatice koje su završile Youth Trainers Academy još 2011. godine, a koju organizira Zero Generation. Ja sam se zaljubila u ovaj način učenja još 2009. godine kada sam postala članica studentske udruge Board of European Students of Technology (BEST) u njihovoj lokalnoj grupi BEST Zagreb gdje sam bila prilično aktivna 4 godine. 

Ti: Što je to BEST?

Glorija: BEST je skraćenica od Board of European Students of Technology koja je neprofitna i nepolitična studentska organizacija koja postoji od 1989. godine, a koja obuhvaća 93 lokalne BEST grupe (Sveučilišta) u 34 zemlje u Europi. 

Ti: Što bi istaknula kao glavnu razliku između Be skilleda i ostalih edukacija u Republici Hrvatskoj? 

Glorija: Najveća razlika, po mome mišljenju, je to način na koji mi (Learning Designeri) kreiramo svaki pojedini trening (ili edukaciju). Kao što sam već spomenula, mi kreiramo svaki pojedini trening na temelju potreba naših sudionika jer je cilj svakog treninga da sudionici dobiju znanja i vještine koje mogu odmah (!) primijeniti u svom životu, a ne koje će im možda jednog dana zatrebati. Mi kreiramo proces učenja, tj. svaki naš trening, na takav način da u njemu na istoj razini bude i netko tko možda prvi put čuje za tu određenu temu i netko tko je već jako iskusan u toj istoj temi – i da oboje dobiju nešto za sebe u tom treningu. 

Ti: Čekaj, pa kako onda znaš kojeg Learning Dizajnera izabrati za pojedini trening ili edukaciju?

Glorija: Portfolio naših Learning Designera (trenera) je velik i sadržava trenere s različitim formalnim obrazovanjem, iskustvima i dodatnim stručnostima. Be skilled zapošljava (samo) one Learning Designere (trenere) koji su završili Youth Trainers Akademiju ili neki drugi Train the Trainer (hrv. treniraj trenera) koje organiziraju studentske neprofitne organizacije u Europi (kao što su BEST, AEGEE, ESTEEC, IAAS, EPSA, EFPSA,Happiness Academy, itd.) iz razloga što želimo biti sigurni u kvalitetu koju nudimo. Be skilled neće zaposliti nekoga tko je stručan u svom području bez da je završio jednu od tih spomenutih edukacija za postati Learning Designer (trener). Naša zajednica je jako velika i postoji u velikoj večini gradova u Europi. Zbog toga naši Learning Designeri (treneri) mogu doći do vas, u vašem gradu, i održati trening ili edukaciju bilo da se radi o npr. Parizu, Ljubljani ili Barceloni

Ti: Wow, to je baš drugačije i cool. 

Glorija: Hvala ti. Mi se nadamo da ćemo promijeniti način na koji ljudi uče nove stvari. Mi se nadamo da ćemo učiniti svijet boljim mjestom.  Zato je naš moto “Znanje je važno, no vještine su neophodne.”. Prijavite se na naš (besplatni) newsletter i uvijek budite u toku s novostima iz Be skilled svijeta.

ONLINE TRAINING FESTIVAL

Online Training Festival (OTF) je zamišljen kao festival učenja namijenjen svima onima koji žele naučiti nešto po cijeni kave iz...

Što je to feedback?

Feedback (doslovni prijevod s engleskog jezika bi bio “hraniti nazad”) je moj najdraži komunikacijski alat. Jednom kada ga savladate,...