Zašto i kako ulagati u svoje zaposlenike?

17.04.2020.

Ova situacija s virusom COVID-19 nas je, ako ništa drugo, naučila jednu stvar, a to je da ako naš zaposlenik ima vještine koje su nam neophodne za obavljanje posla, učiniti ćemo sve u našoj mogućnosti kako bismo tog zaposlenika i zadržali. Isto tako, ako smo mi taj zaposlenik, svjesni smo da što više kvalitetnijih vještina imamo da ćemo tako biti vredniji našem poslodavcu, te da ćemo, i u slučaju novo nastalih, nepredvidivih situacija, se brže i lakše prilagoditi novim izazovima.

U današnje doba, kada situacija nije takva da nedostaju (samo) kvalitetni radnici, nego je općenito stanje takvo da nema dovoljno (kompetentne) radne snage, poslodavci moraju/trebaju biti sve kreativniji u načinima zadržavanja već postojećih zaposlenika, a o onima koji spadaju u kategoriju “graditelja”, tj. o angažiranim zaposlenicima, treba posebno misliti.

Osim što mogu svoje zaposlenike motivirati i/ili nagraditi raznim novčanim naknadama, puno je bolje kada poslodavci u svoje zaposlenike ulažu putem dodatnih edukacija i usavršavanja. Takav način ulaganja ima dublje i dugoročnije značenje, kako za poslodavca tako i za zaposlenika. Zaposlenik vidi da na taj način poslodavac cijeni trud i rad svog zaposlenika te da želi da on/ona bude još bolji (i zadovoljniji) zaposlenik. S druge strane, zaposlenik na taj način dobiva poboljšane određene (svoje) vještine, a poslodavac dobiva još kvalitetnijeg radnika.

Novčane stimulacije su isto tako cijenjene i potrebne, no one imaju kratkotrajan/jednokratan učinak na zaposlenika. Na Vama, kao poslodavcima, leži odluka o tome kako ćete dodatno motivirati svoje zaposlenike.

Be skilled je nastao iz strasti za ulaganjem pojedinaca u sebe, svoje vještine i svoj razvoj. Be skilled nudi raznovrsne trenere kako bi se osigurala najbolja kvaliteta u kreiranju sadržaja za treninge prema potrebama Vaše tvrtke (i Vaših zaposlenika). Be skilled je tu za Vas, Vaše zaposlenike i Vaš biznis. Jer kada rastete vi, tada rastemo i mi zajedno s vama. I nema ljepšeg osjećaja od toga.

ONLINE TRAINING FESTIVAL

Online Training Festival (OTF) je zamišljen kao festival učenja namijenjen svima onima koji žele naučiti nešto po cijeni kave iz...

Upoznajmo se malo bolje – vol. 1

Što zapravo rade Learning Designeri (soft skills treneri)? Ti: Tko su to Learning Designeri? Glorija: Oni su (soft skills) treneri koji...