Zašto ne volim pisati blog, a ipak ga pišem?

03.04.2020.

Zašto uopće radimo stvari koje ne volimo? Što dobijemo od toga?

Prvotni pogled na blog može biti kao nešto gdje nekome “solimo pamet”, no to zapravo nije tako. Blog može poslužiti kao još jedan komunikacijski alat između onoga tko piše i onoga tko čita. Bez obzira na temu.

No, zašto uopće raditi nešto što ne volimo?

Razloga je mnogo i svi su različiti. Nekada smo prisiljeni raditi nešto što ne volimo. A što kada to radimo dobrovoljno?

Možda testiramo neku novu teoriju, isprobavamo nešto novo, širimo svoju zonu komfora.

A što dobivamo? Možda neka nova saznanja, možda apsolutno ništa, možda proširimo svoju zonu komfora na način, i u širinu, o kojoj nikada nismo ni sanjali, možda upoznamo nove ljude, sklopimo nova prijateljstva.

Poanta? Ako ne radimo ništa, ništa nam se neće niti dogoditi. No, što ako nešto ipak pokušamo? Što ako ipak napravimo prvi korak? Što ako ipak uspijemo? Što ako ne uspijemo? Što ako izađemo iz svoga sigurnoga okrilja?

Jedna stvar je sigurna, nešto će se sigurno dogoditi. Bolje i da se dogodi nešto, nego da se sakrijemo u nekakvu rupu iz koje ne izlazimo, zar ne?

Život treba živjeti i ponekad učiniti ono nešto što ne volimo i/ili što nas straši. Uporne sreća prati.

Dobro došli na putovanje koje se zove “Be skilled”. Veselim se zajedničkim pustolovinama koje nas čekaju.

ONLINE TRAINING FESTIVAL

Online Training Festival (OTF) je zamišljen kao festival učenja namijenjen svima onima koji žele naučiti nešto po cijeni kave iz...

Upoznajmo se malo bolje – vol. 1

Što zapravo rade Learning Designeri (soft skills treneri)? Ti: Tko su to Learning Designeri? Glorija: Oni su (soft skills) treneri koji...